0

A menstruáció idős korban meddig jelentkezik?

Egy kamasz lány általában 12- 13 évesen kezd el menstruálni. Lehetnek persze kivételes esetek, amikor jó pár évvel korábban, vagy épp később jön meg az első vérzésük a lányoknak, de ezek ritkább esetek. Egy nő a változókorig szokott menstruálni, ami általában 50 éves koruk körül szokott elkezdődni. Régen az volt inkább a jellemző, hogy később érnek a lányok, és korábban be is köszönt a változó kor, mára azonban ez megváltozott.

A menstruáció idős korban meddig jelentkezik?

A menstruáció idős korban meddig jelentkezik?

A menstruáció idős korban meddig jelentkezik pontosan? A fiatal lányoknál az szokott lenni a jellemző, hogy jó pár hónap kell, míg rendszeres lesz a menzeszük. Idős korban azonban gyakran fordul elő a változó korhoz közeledve, hogy rendszertelenebb lesz ismét a ciklus, így havi vérzésük időtartama is megváltozhat. Általában 50 éves koruk körül szokták a nők abbahagyni a menstruálást, ám egyeseknél extrémen korán abba marad a menzesz jelentkezése, míg másoknál jó pár évvel kitolódhat.

Sok nőt ér sokként, hogy idős korukra abba marad a menstruációjuk, ám sok nőt boldogsággal tölt el az, hogy többé sem a vérzés, sem pedig a vele járó kellemetlen tünetek nem fognak jelentkezni. Nehéz azonban eldönteni, hogy az idősebb korban rendszertelenebbé váló menzesz vajon annak köszönhető, hogy a változó korba léptek, vagy épp annak, hogy valamilyen betegség húzódik a kimaradás hátterében.

Érdemes tehát még idős korban is rendszeresen nőgyógyászhoz járni, hiszen a havi vérzés ritkulása vagy épp teljes elmaradása nem csak a változó korra utalhat. Idősebb korban is figyelni kell azonban arra, hogy mindig legyen Önöknél egészségügyi betét, hiszen attól, hogy egy ideje már nem jön meg a havi vérzésük, a hormonoknak hála még érheti kellemetlen meglepetés is az embert.

  
Iktatva: Ciklus Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024