0

A menstruáció helyreállása szülés után

Miként egyetlen nő szervezete sem működik teljesen egyformán, így a menstruáció helyreállása szülés után is eltérő mértékben alakulhat. A számos tényező között a testi regenerálódás és a pszichés állapot töltenek be előkelő helyet. Jól tudjuk, sok nő éli meg a gyermekvállalás örömeit feszültséggel, hiszen nem tudják, felkészültek-e az új helyzetre, megállják-e majd a helyüket anyaként és társként egyaránt.

Ha valamilyen oknál fogva nem szoptat az édesanya, akkor a menstruáció helyreállása szülés után már a hat-nyolcadik héten bekövetkezik.A szoptatás sokak szerint “fogamzásgátló” hatással bír, ám az sem mindegy, hogy milyen időközönként történik a kicsi szoptatása, és összesen mennyi időt tölt a mellen. A fogamzásgátlás a szülés után sem elhanyagolható tényező.

A menstruáció helyreállása szülés  után

A menstruáció helyreállása szülés után

A ciklus visszatértét  semmiképpen nem kell a szoptatás befejeződésének is tekinteni. Minden hölgy kitapasztalja majd, hogy a ciklus egyes periódusaiban melle mennyire érzékeny, vagy tejmennyisége megfelelő-e. Bár a legtöbbször azt hallani, hogy a menstruáció helyreállása szülés után azzal az igen kedvelt pozitívummal jár, hogy kevésbé fájdalmas lesz a folyamat, de vannak, akik éppen az ellenkezőjéről számolnak be, és a menstruáció előtti tünetegyüttest felerősödve élik át.

A menstruáció helyreállása szülés után először bizonyára a megszokottól eltérő tüneteket produkál, talán erősebb vérzést, vagy intenzívebb görcsöket, de idővel helyreáll majd minden folyamat, hiszen a természet így alkotta meg a női szervezetet.

 

  
Iktatva: Terhesség Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024