0

A menstruáció előtti hőhullámok tekinthetőek természetesnek?

Vannak olyan nők és lányok, akik a menstruációjuk idején semmilyen kellemetlenséget sem éreznek a vérzésen kívül, ám sajnálatosan olyanok is akadnak, akik bizony nehezen élik meg azokat a bizonyos napokat a fellépő panaszok miatt. Sok olyan tünet van, ami szokványosnak tekinthető, mint például az alhasi görcsölés, a szédülés, vagy épp az erős fejfájás. Az ilyenkor tapasztalt hőhullámoknak vajon szintén a menzesz lehet az oka?

A menstruáció előtti hőhullámok tekinthetőek természetesnek? Sokan nem is sejtik, de a menzeszt megelőzően nem csak testi panaszokat lehet észlelni, de bizonyos nőknél akár pszichés problémák is jelentkezhetnek. Ezek a tünetek a következők lehetnek: érezhető ingerlékenység, erősebb hajlam a depressziós viselkedésre, emésztési zavar, és természetesen a már fentebb is említett hőhullámok megjelenése.

A menstruáció előtti hőhullámok tekinthetőek természetesnek?

A menstruáció előtti hőhullámok tekinthetőek természetesnek?

Mi lehet az oka ezeknek a pszichés tüneteknek, köztök a hőhullámoknak is? Akár csak a ” szimpla ” panaszokért, a hőhullámért is a nők testében ilyenkor végbemenő hormonális változások tehetőek felelőssé. A fentebb említett tüneteket szokták a szakemberek premenstruális feszültségnek nevezni. Érdemes lehet természetesen a panaszok észlelése után megvizsgáltatni magukat, hogy biztos nem- e valamilyen szervi baj áll a dolog hátterében.

Abban az esetben ha a menstruáció előtti hőhullámok és érzelmi változások nem szervi bajnak köszönhetőek, megnyugodhatnak. A menstruáció elmúltával ezek a tünetek szép lassan elmúlnak. Abban az esetben, ha ilyenkor különösen megnehezítik a panaszok az életüket, így közvetve a környezetükét is, érdemes lehet elgondolkodni a gyógyszeres kezelésen is.

  
Iktatva: Előtt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024