0

A menstruáció előtti étvágytalanság természetes?

A lányok életébe a kamaszkor elején beköszönt a nővé válás egyik első jele, a menzesz állandó megjelenése. Ilyenkor sajnálatos módon nem csak a havi vérzéssel kell megbarátkoznia a nőknek, hanem a vele együtt járó egyéb kellemtelenségekkel is. Ilyen lehet a fejfájás, a szédülés, vagy épp az erős alhasi görcsölés is. Mi a helyzet az ilyenkor tapasztalható étvágytalansággal?

A menstruáció előtti étvágytalanság természetes?

A menstruáció előtti étvágytalanság természetes?

A menstruáció előtti étvágytalanság természetes? Nem kell megijedni, ha a menzeszt megelőző egy hétben rendszeresen étvágytalanságot észlelnek, hiszen a hormonális változásnak köszönhetően ilyen tünetet is tapasztalhatnak a nők. Az étvágytalanság egyenes következménye pedig a súlycsökkenés lesz, ami értelem szerűen természetesnek lesz mondható. A menstruáció elmúltával azonban rendeződnek a dolgok, és vissza áll minden az eredeti kerékvágásba.

Mit lehet tenni a menstruáció előtti étvágytalansággal? Az interneten elég sok jó kis tippet lehet beszerezni, hogy mivel lehet kompenzálni az ilyenkor fellépő kellemetlenséget. Fontos lehet, hogy a szokásosnál több C- vitamint juttasson az ember a szervezetébe, valamint az sem árt, ha többet pihennek, és kerülik a stresszes helyzeteket. Fontos, hogy még ha nem is éhesek, akkor is fogyasszanak mindig valamit, hiszen a szervezetnek ilyenkor különcsen szüksége van a tápanyagra.

Nem csak a menstruáció előtti étvágytalanság lehet egy kellemetlen tünet a nőknél azokon a bizonyos napokon,  de sokan pont az ellenkezőjét tapasztalják, és ” farkas ” étvágyuk lesz. Ami biztos, hogy mind a két eset megnehezítheti az életet abban a pár napban is, amíg a vérzés tart. Abban az esetben, ha az étvágytalanság nem múlik el a menstruációval, érdemes lehet felkeresni egy orvost, hogy kiderüljön, mi lehet a probléma oka.

  
Iktatva: Előtt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024