0

A menstruáció előtt az édesség nagyfokú hiánya normális?

Sokan mondják, hogy a nők bizony igencsak szeszélyesek tudnak lenni, különösen akkor, mikor épp menstruálni készülnek. A menzesz előtti napokban már sok lányon és nőn lehet érezni azt, hogy a kedélye és a hangulata jóval ingadozóbb, mint úgy általában. Egyeseknél falási rohamok is megfigyelhetőek, és a legtöbben ilyenkor az édességet kívánják.

A menstruáció előtt az édesség nagyfokú hiánya normális?

A menstruáció előtt az édesség nagyfokú hiánya normális?

A menstruáció előtt az édesség nagyfokú hiánya normális? Igen, teljesen szokványos tünetnek mondható az, hogy ilyenkor egyesek szó szerint majd meg őrülnek egy kis csokoládéért, vagy édes süteményért. Hogy minek köszönhető ez? Két féle magyarázat szokott erre lenni általában, attól függ, hogy kit kérdezünk.

Az egyik ok az egyes kutatások szerint, amiért a nők közül sokan a menstruáció előtt jobban kívánják az edésséget, az a szervezetben ilyenkor kialakuló magnézium hiány. A szkeptikusok azonban egyszerűen a hormonok játékának tudják be, hiszen egy kis édességgel gyorsan lehet javítani a rossz, már- már depressziós hangulaton.

Ami biztos, hogy ha tapasztalják a menstruáció előtt, hogy jobban kívánják az édességet, érdemes csínján bánni a ” bűnözéssel “, hiszen hosszútávon jó néhány kilogramm is felrakódhat alig pár hónap miatt, csak ez miatt a kívánságosság miatt. Ne tagadják meg Önmaguktól az élvezetet, ám tudják mennyi a csokoládéból a határ!

  
Iktatva: Előtt Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024