0

A menstruáció alatti nőgyógyászati vizsgálat

Nőgyógyászati panaszaink nem válogatnak, ami az időpontot illeti, így előfordulhat, hogy éppen vérzel, amikor szükségessé válna az orvos felkeresése. Természetesen komoly probléma esetén mindenképpen fordulj orvoshoz, de ha a vérzés előtt csak némi folyást tapasztaltál, vagy a szedett antibiotikum által okozott hüvelyi ph-egyensúly felborulására gyanakszol, akkor a menstruáció alatti nőgyógyászati vizsgálat helyett érdemes megvárnod, míg elmúlik a menstruációd, és csak utána fordulj orvoshoz!

Az előzőekben említett, nőket gyakran érintő probléma tünetei egyébként is orvosolhatóak a legtöbb esetben a recept nélkül kapható hüvelykúpokkal, de miként a menstruáció alatti nőgyógyászati vizsgálat sem javasolt, úgy ezeknek a készítményeknek a használatának elkezdésével is meg kell várnod, amíg elmúlik a havid.

A menstruáció alatti nőgyógyászati vizsgálat

A menstruáció alatti nőgyógyászati vizsgálat

Ha orvoshoz fordulnál, az általa felírt kúpokat is csak a vérzés elmúltával kezdhetnéd el használni, sőt, ha a kúra ideje alatt várható, hogy meg fog jönni, az orvos maga javasolja, hogy csak utána kezdd el használni. A kúra megszakítása sok esetben az eredményesség kárára megy. 

Mivel a mellek érzékenysége is eltérő lehet ekkor, így a menstruáció alatti nőgyógyászati vizsgálat e szempontból sem feltétlenül javasolt, ráadásul az általános tendencia az, hogy a vérzés ideje alatt csak tanácsadással segítik a beteget az orvosok, a vizsgálatokat későbbi időpontra halasztják. Természetesen a menstruáció alatti nőgyógyászati vizsgálat ultrahang részét bármikor elvégzik. 

  
Iktatva: Alatt Címkék: ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024