0

A menstruáció alatt mennyire ajánlatos az intimtorna?

Annak ellenére, hogy a menstruáció egyes programoknak gátat szabhat, nem szabad hagyni azt, hogy minden tevékenységnek az útjába álljon minden hónapban néhány napra. Sok dolgot nem ajánlanak a szakemberek a menzesz idején annak ellenére, hogy nem is tiltják meg konkrétan a használatukat. Ilyen lehet például a szauna használata, vagy épp a strandolás. Mi a helyzet az intimtornával azokon a bizonyos napokon?

A menstruáció alatt mennyire ajánlatos az intimtorna?

A menstruáció alatt mennyire ajánlatos az intimtorna?

A menstruáció alatt mennyire ajánlatos az intimtorna? A szakemberek nyugodt szívvel ajánlják a nőknek, hogy a menzeszük alatt is bátran intimtornázzanak minden nap egy kicsit, hiszen semmiféle negatív hatást nem fog okozni a szervezetnek. Mindössze arra kell felkészülni, ha a vérzésük idején is végzik az intimtorna gyakorlatokat, hogy átmenetileg nőhet a vérzés mennyisége.

Miért jó, ha nem csak a menzesz idején, de úgy a hétköznapokban is intimtornázik egy nő? Segíthet szülés után helyre állítani a női mivoltukat, valamint a vizelet visszatartásban is előbb- utóbb megoldást jelenthet a mindennapi gyakorlása. A menstruáció alatt pedig egyes gyakorlatsoraival az intimtorna akár az erős görcsök leküzdésében is a nők segítségére lehet, sőt a menzesz ideje is lerövidülhet.

Az intimtorna viszont sok gyakorlást, tanulást igényel, így érdemes minden nap legalább 10 percet rászánni. Nagy előnye, hogy akár a munkahelyen ülve, vagy épp este a televízió előtt is gyakorolhatnak. A menstruáció alatt nem fontos, hogy tampont vagy épp betétet használnak, az intomtrona mind a kettő egészségügyi eszközzel végezhető.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024