0

A menstruáció alatt is véd a fogamzásgátló?

A nőket gyakran két csoportba lehet sorolni. Az egyik csoportba azok tartoznak akik mindent megtennének azért, hogy gyerekük lehessen, míg a másikba, akik mindent megtesznek azért, hogy ne essenek teherbe. Az utóbbiak igyekeznek nagyon oda figyelni így arra, hogy megfelelően védekezzenek, az egyik alternatíva erre a fogamzásgátló tabletta szokott lenni, ám szedésével kapcsolatban folyamatosan merülnek fel kérdések és tévhitek. Az egyik ilyen kérdés, hogy a menstruáció alatt vajon véd- e a fogamzásgátló, erről beszélünk most  kicsit bővebben.

A menstruáció alatt is véd a fogamzásgátló?

A menstruáció alatt is véd a fogamzásgátló?

A menstruáció alatt is véd a fogamzásgátló? A fogamzásgátló szedésében minden hónapban kell egy 7 napos szünetet tartani, amikor is vérzés megjön. Sok mindent lehet olvasni, hogy az ilyenkor jelentkező menstruáció alatt is véd- e a fogamzásgátló, vagy gyengül hatása. Abban az esetben, ha az előírásnak megfelelően szedik folyamatosan a gyógyszert, és nincs egyéb külső, befolyásoló hatás sem ( antibiotikum, vagy hasmenés, esetleg hányás ), akkor nincs okuk az aggodalomra.

Akkor viszont, ha a 7 napos szünetben a fent írt lehetőségek közül bármelyik is fenn áll, érdemes kiegészítő védekezést is alkalmazni, hiszen ilyenkor a menstruáció alatt nem lesz olyan hatékony a fogamzásgátló ereje. A menzesz alatt azonban sok orvos nem ajánlja a szexuális együttlétet, hiszen igen nagy a fertőzés veszély, így érdemes kivárni a vérzés teljes elmúlását.

A menstruáció alatt tehát annak ellenére, hogy véd a fogamzásgátló, még sem érdemes nem életet élni, csak akkor ha már megszűnik a vérzésük. Ebben a néhány napban nem kell tehát kiegészítő védekezésen gondolkodni, ha a fogamzásgátlót a leírtaknak megfelelően használják, és egyéb külső tényezők sem befolyásolhatják a zavartalan működést.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024