0

A menstruáció és az izzadás összefügghet?

A menstruációt megelőzően a nők egy sor kellemetlen testi és lelki tünetet eszelhetnek a testükön. Ezek általában a menzeszt megelőző 4. – 5. napon szokott elkezdődni, és gyakran egészen a havi vérzés végig és eltarthat. A legismertebb és egyben leghétköznapibb tünetek a fejfájás, a görcsölés, a mellfeszülés, az ingerlékenység, és a fáradékonyság szokott lenni. Vajon az izzadás is ide sorolható?

A menstruáció és az izzadás összefügghet?

A menstruáció és az izzadás összefügghet?

A menstruáció és az izzadás összefügghet? Egyes nőknél igen. Egy ciklus alatt hormonális változások mennek végbe a női testben, amik bizony okozhatnak izzadást. Leggyakoribb az szokott lenni, hogy éjszaka izzadnak nagyon a nők, és reggel vizes ruhában ébrednek. A menstruációs ciklusok alatt bizony megváltozik ( nő ) a hónalji izzadságban lévő feronok száma, éppen ezért tapasztalható az erőteljesebb izzadás.

Mit lehet tenni, ha a menstruáció idején jobban izzadnak a kelleténél? Ilyenkor bizony fokozottabban kell figyelni a megfelelő higiéniás tisztálkodásra. Ha van lehetőség, próbáljanak meg gyakrabban letusolni, és ha kell napjában többször is frissítsék fel magukat dezodorral, hogy a kellemetlen szagok megjelenését mindenképp megelőzzék. Abban az esetben, ha az intenzívebb izzadás a menzesz végeztével elmúlik, nem kell aggódni.

Akkor, ha a menstruáció után is megmarad az erőteljesebb izzadás, és ez már olyan mértékű lesz, ami zavarja a megszokott életvitelét, érdemes lehet orvoshoz fordulni, nem- e egy hormonális betegség húzódik a tünet hátterében. Gyógyszeres kezeléssel lehet, hogy gyorsan orvosolni lehet ezt a kellemetlenséget, míg ha várnak az orvos meglátogatásával, sokáig megkeserítheti az izzadás az életüket.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024