0

A menstruáció és az izomfájdalom között lehet összefüggés?

A nők többsége valószínűleg a menstruáció előtt, vagy épp alatt már érzékelt kellemetlen panaszokat a testén. Ezeket a testi és sokszor lelki tüneteket premenstruációs tüneteknek is szokták nevezni. A leggyakrabban észlelt panaszok a következők szoktak lenni: fejfájás, fáradékonyság, ingerültség, hányinger, derékfájdalom. Mi a helyzet a menzesz idején jelentkező izomfájdalommal?

A menstruáció és az izomfájdalom között lehet összefüggés?

A menstruáció és az izomfájdalom között lehet összefüggés?

A menstruáció és az izomfájdalom között lehet összefüggés? Annak ellenére, hogy nem sorolható a szokványos tünetek közé, az izomfájdalom is elő szokott fordulni egyes nőknél a menstruáció előtt. Az izomfájdalom oka a havi vérzés idején lehet hormonális alapú, de akár okozhatja táplálkozási vagy épp lelki gond is. Abban az esetben, ha ezt a fájdalmat rendszeresen tapasztalják a menzesz előtt, és a panaszok el is múlnak a vérzéssel együtt, akkor nem kell megijedni.

Abban az esetben viszont, ha az izomfájdalom egy új tünetnek számít a menstruációt megelőzően, akkor el kell gondolkodni azon, hogy nem- e egy más betegség húzódhat a frissen megjelent kellemetlenség hátterében. Ha a panaszok nem hogy nem enyhülnének, de mér rosszabbodnának is, akkor sürgősen orvoshoz kell fordulni, hiszen lehet hogy egy gyulladás áll az izomfájdalom mögött.

Lehetséges, hogy alternatív gyógymódokkal is lehet majd enyhíteni a menstruáció alatt jelentkező izomfájdalmat, és nem kell azonnal gyógyszeres kezelés. Megoldás lehet a mozgásterápia, és egy egészségesebb, sportosabb életmód is. Sokszor a stressznek is köze lehet ahhoz, hogy a menzesz alatt ilyen panaszok alakuljanak ki, éppen ezért érdemes a stresszt is csökkenteni az életükben.

  
Iktatva: Ciklus Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024