0

A menstruáció és az influenza: van közöttük kapcsolat?

A menstruáció egy nő életében számos helyzetben okozhat gondot, vagy épp kellemtelenséget. Ha késik, akkor az megrémítheti a nők zömét, ha hamarabb jön, mint kellett volna, akkor a felkészületlen lányokat kínos helyzetbe is hozhatja, míg azoknál, akik a vérzésen kívül egyéb panaszokat is észlelnek ( görcsölés, hányinger, szédülés), alapos tervezést igényelhet egy- egy program összeállítása. Az influenza vajon lehet hatással a menzeszre?

A menstruáció és az influenza: van közöttük kapcsolat?

A menstruáció és az influenza: van közöttük kapcsolat?

A menstruáció és az influenza közöttük lehet kapcsolat? Számos dolog befolyásolhatja egy nő menzeszét a hormonokon kívül, így vannak olyan külső hatások, ingerek, melyek eredménye lehet a késés, valamint hamarabbi menstruációt is. Egy stresszel teli időszak, vagy épp egy komolyabb betegség, mint az influenza is, bizony okozhatja azt, hogy a havi vérzés akár jó pár nappal előbb érkezik meg, mint azt várná a tulajdonosa.

Milyen betegség okozhatja még az influenzán kívül a menstruáció időpontjának a változását? Vannak olyan nők, akiknél a betegségre kapott erősebb gyógyszereknek hála érkezik meg hamarabb, vagy épp késik a menzesz. Ezek a gyógyszerek lehetnek például erősebb antibiotikumok, melyek nem csak a menzesz idejét boríthatják fel, de akár a szedett fogamzásgátlót is hatástalaníthatják, így érdemes ilyenkor egy kiegészítő védekezést is alkalmaznia a pároknak.

Van tehát a menstruáció és az influenza között kapcsolta, ám nem törvényszerű az, hogy minden egyes nőnél hamarabb fog megjönni a vérzés, csak azért mert influenzásak lettek. Mindössze ez is egy ok lehet arra, ha a menstruációs ciklus abban a hónapban, mikor betegek, lerövidül.

  
Iktatva: Alatt Címkék: , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024