0

A menstruáció és a pesszárium: mit érdemes tudni erről a témáról?

A menstruáció jelentkezése azt is jelzi egy nőnek, hogy az ilyenkor termelődött petesejt nem termékenyült meg, nem alakult ki a terhesség. Két fajta nő típus létezik: aki várja a menstruációja megérkezését, és aki nem várja a mezeszét. Minden attól függ, hogy ki melyik szakaszában tart az életének, tehát vágyik- e már egy gyerekre, vagy még épp várna a családalapítással. Egy igen közkedvelt védekezési forma a pesszárium is.

A menstruáció és a pesszárium: mit érdemes tudni erről a témáról?

A menstruáció és a pesszárium: mit érdemes tudni erről a témáról?

Mit kell tudni a pesszáriumról? Ez egy hajlékony fémkeretű “gumisapka”, melyet a hüvelybe kell helyezni a méhnyakra. Egy igen biztonságosnak tartott védekezési forma, melynek méretét a nőgyógyásznak kell megállapítania, a receptet is ő fogja majd adni a fogamzásgátlóról. Félévente érdemes leellenőrizni, hogy megfelelő- e még mindig a mérete a pesszáriumnak, évente pedig cserélni ajánlatos.

A menstruáció alatt meg tudja akadályozni akár egy fél napig is, hogy a vér kiürüljön, így sokan azért is szeretik a használatát, mert ilyenkor is lehet szexuális együttlétük. A menstruáció természetes ciklusát viszont semmilyen módon sem befolyásolja. Tudni kell azonban, hogy a pesszárium használata a menstruáció alatt folytatott szexuális kapcsolatnál nem túl higiénikus megoldás, így sokan, különösen az orvosok nem is ajánlják.

A menstruáció alatt tehát nem a legjobb megoldás a pesszárium használata, akkor sem, ha szexuális aktust terveznek ilyenkor, és csak rövid ideig akarnák is felrakni. Ne feledjék, hogy míg a tampon magába szívja a vért a menzesz alatt, addig a pesszárium bent tartja azt több órán keresztül is, így ilyenkor akár meg is nőhet a fertőzés veszélye is.

  
Iktatva: Együttlét Címkék: , , , , , , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024