0

A menstruáció és a citromlé: milyen kapcsolat van köztük?

Minden bizonnyal minden nő életében előfordult már párszor az, hogy a menstruációja a legrosszabbkor jött meg. Tény és való, sajnos a menzesz sok nyári, nyaraló tevékenységeknek keresztebe tud tenni, pláne akkor, ha még a vérzésen túl egyéb panaszokat is észlenek magukon a nők (szédülés, ingerlékenység, görcsölés ). Jó lenne ilyenkor kicsit irányítani a menstruációjuk időpontját, ezzel kapcsolatban a citromléről sok minden lehet olvasni.

A menstruáció és a citromlé: milyen kapcsolat van köztük?

A menstruáció és a citromlé: milyen kapcsolat van köztük?

A menstruáció és a citromlé között milyen kapcsolat van? A menzesz időpontját ritkán, de lehet befolyásolni, erre általában a legalkalmasabb a fogamzásgátló használata lehet, hiszen a hétnapos szünetet itt a bogyók hamarabbi elhagyásával, vagy épp tovább szedésével meg lehet változtatni a havi vérzés megérkezésének napját. A népi mondák szerint azonban erre alkalmas lehet a citrom és a citromlé is, mivel befolyással lehet a ciklusra.

A menstruációra milyen hatással lehet a citromlé? A népi praktikák szerint, ha a várt időpont előtt már néhány nappal rendszeresen nagyobb mennyiségű citromlét fogyaszt egy nő, akkor a menzesze néhány napot késni fog. Hogy ez minden nőnél működik- e, az azért rejtély, ám óvatosan kell bánni a sok citrom fogyasztásával, hiszen rendkívül savas gyümölcsről van szó, és akár gyomorproblémát is okozhat egyeseknél.

Érdemes minden esetre a citromlét kipróbálni a menstruáció befolyásolására, hiszen egy esélyt lehet adni a dolognak, ha egy program miatt késleltetni akarják a menzeszüket. Az eredmény azonban nem biztos, hogy meg lesz, hiszen még is csak egy népi praktikáról van szó. Hormonálisan azonban nem szabad rendszeresen befolyásolni a ciklust, hiszen hosszútávon komoly kockázata is lehet!

  
Iktatva: Ciklus Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024