0

A derékfájás menstruáció után normális lehet?

A menstruáció közeledtének sok előjele lehet egy nőnél. A sok panasz közül általában a leggyakoribbak a következők szoktak lenni: a derékfájás, a mellfeszülés, az ingerlékenység, a fejfájás, és az alhasi görcsölés. Ezek megjelenésével már sok nő tudja, hogy néhány napon belül meg fog érkezni a vérzésük, így jó ha felkészülnek az iskolában vagy épp a munkahelyen is egészségügyi betéttel és tamponnal. De mi a helyzet, ha a menstruáció után jelentkeznek kellemetlenségek?

A derékfájás menstruáció után normális lehet?

A derékfájás menstruáció után normális lehet?

A derékfájás menstruáció után normális lehet? Azoknál a nőknél, akiknél a menzesz előtt és alatt is derékfájás szokott jelentkezni, a vérzés elmúlta után megmaradó fájdalom a derékban még normálisnak mondható. Ám ha ez nem múlik el, vagy nem egy szokványosnak, és átlagosnak nevezhető tünet a menstruáció idején, akkor érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy egy betegség húzódik- e a dolog hátterében, és nem a hormonok játéka.

Amennyiben a menstruáció után jelentkezik a derékfájdalom, akkor az mire utalhat? Lehet, hogy nem is kell megijedni, hiszen elég lehet egy erőteljesebb emelés, vagy épp egy rossz mozdulat is ahhoz, hogy a fájdalom a derekukba szúrjon. Lehet az ok még egy kellemetlen gyulladás is. Így amennyiben még pihenés után sem csillapodik a panaszuk néhány nap elteltével, keressék fel orvosukat!

A menstruáció utáni derékfájást tehát akkor érdemes komolyabban venni, ha eddigi menzeszük idején nem tapasztaltak ilyet, tehát új tünet, illetve akkor, ha néhány nap elteltével sem éreznek javulást. Nem szabad sokáig halogatni az orvosi segítségkérést, hiszen az mellet, hogy egy igen kellemetlen jelenségről beszélünk, akár egy komolyabb gyulladás is lehet a panasz hátterében, ami kezelésre szorulhat!

  
Iktatva: Zavarok Címkék: , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024