0

A citrom valóban alkalmas lehet a menstruáció késleltetésére?

Egy nő életében nagyon fontos lehet egy program alapos megtervezése, hiszen sok olyan tevékenység van, amiben a menstruációja megakadályozhatja őt. Ilyenek lehetnek a nyári tevékenységek, de mindig rosszkor jöhet meg a menzesz egy tervezett utazáskor, vagy épp egy nehéz vizsga előtt. Ilyenkor sokan szeretnék késleltetni néhány nappal a menstruációjukat, amelyre egyes nép praktikák a citromot ajánlják.

A citrom valóban alkalmas lehet a menstruáció késleltetésére?

A citrom valóban alkalmas lehet a menstruáció késleltetésére?

A citrom valóban alkalmas lehet a menstruáció késleltetésére? Mint ahogy az már fentebb is említve volt, a népi praktikák esküsznek a citrom vagy épp citromlé menzeszre gyakorolt késleltető hatására. Abban az esetben, ha ki akarnák próbálni, a havi vérzés megérkezését megelőző néhány napban már ajánlott a nagyobb mennyiségű citrom, citromlé fogyasztása annak érdekében, hogy a menstruáció késsen egy kicsit.

Vigyázni kell azonban a citrommal, ha az a cél, hogy késleltessék a menstruációjukat, hiszen egy rendkívül savas gyümölcsről van szó. Egyesek gyomra pedig kevésbé bírja ezt nagyobb dózisban, így akár a gyomorsavtúltengés is egy felmerülő kockázata lehet a késleltetési kísérletnek. Külön figyelni kell arra, hogy ne éhgyomorra fogyasszák a citromot!

Vannak persze még egyéb praktikák is, melyek alkalmasak lehetnek arra, hogy befolyásolják a menstruációs ciklusuk időpontját. Késleltetésre a népi hagyományok ajánlják még a C- vitamint, vagy épp a paradicsomot is, míg az előre hozatalában segítségükre lehet egy meleg fürdő, vagy egy rozmaringos tea elfogyasztása is. Kísérletezzenek bátran, de ne vegyék készpénznek a népi praktikák biztos eredményét!

  
Iktatva: Természetesen Címkék: , , , , , , , , ,

Írj most.

Küldés
Menstruáció 2024