Cikkek a(z) Előtt és Menstruáció kategóriából

A menstruáció előtt tapasztalt tünetek a legtöbb nő életét, ha pár napra is, de megkeserítik. Egyéni érzékenység, öröklött hajlam, a stressz, egyes betegségek, és természetesen a lelki élet alakulása is komoly befolyással bír arra vonatkozóan, milyen kellemetlenségekkel kell szembenéznie egy hölgynek a ciklus szempontjából jelentős félidőben, vagy közvetlenül a menstruáció előtt.

Menstruáció előtt a láz is egy lehetséges panasz?

Menstruáció előtt a láz is egy lehetséges panasz?

A menstruáció előbb vagy utóbb, de minden fiatal lány életben beköszönt. Sokan gond nélkül átvészelik azokat a bizonyos napokat, de olyanok is akadnak, akik egész életükben, amíg menstruálnak, bizony egy sor kellemetlenséget észlelnek majd magukon. Ilyen panasz lehet a menzesz alatt és már előtt is a fejfájás, a hasfájás, a… Tovább: Menstruáció előtt a láz is egy lehetséges panasz? »

Menstruáció előtt többet mutat a mérleg?

Menstruáció előtt többet mutat a mérleg?

Annak ellenére, hogy vannak olyan nők és fiatal lányok, akik könnyedén átvészelik a menstruációjuk néhány napját, bizony elég sokan vannak olyanok is, akik nehezen élik meg ezt az időszakot. Sőt, egyesek már a menzesz előtt is kellemetlenül érzik magukat, és egy sor panaszt észlelnek magukon. Ilyen lehet a fejfájás, a… Tovább: Menstruáció előtt többet mutat a mérleg? »

A menstruáció előtt az édesség nagyfokú hiánya normális?

A menstruáció előtt az édesség nagyfokú hiánya normális?

Sokan mondják, hogy a nők bizony igencsak szeszélyesek tudnak lenni, különösen akkor, mikor épp menstruálni készülnek. A menzesz előtti napokban már sok lányon és nőn lehet érezni azt, hogy a kedélye és a hangulata jóval ingadozóbb, mint úgy általában. Egyeseknél falási rohamok is megfigyelhetőek, és a legtöbben ilyenkor az édességet… Tovább: A menstruáció előtt az édesség nagyfokú hiánya normális? »

A menstruáció előtti hét már lehet kicsit kellemetlenebb!

A menstruáció előtti hét már lehet kicsit kellemetlenebb!

A nők a menstruációjuk alatt és előtt egy sor kellemetlenséget is megélhetnek az mellet, hogy rendszeresen egészségügyi betétet vagy épp tampont kell cserélniük a folyamatos vérzés miatt. Vannak persze olyan szerencsés hölgyek is, akik szinte semmilyen panaszt nem észlelnek a menzeszük idején a vér távozásán kívül, ám sajnálatos módon azok… Tovább: A menstruáció előtti hét már lehet kicsit kellemetlenebb! »

A menstruáció előtti étvágytalanság természetes?

A menstruáció előtti étvágytalanság természetes?

A lányok életébe a kamaszkor elején beköszönt a nővé válás egyik első jele, a menzesz állandó megjelenése. Ilyenkor sajnálatos módon nem csak a havi vérzéssel kell megbarátkoznia a nőknek, hanem a vele együtt járó egyéb kellemtelenségekkel is. Ilyen lehet a fejfájás, a szédülés, vagy épp az erős alhasi görcsölés is…. Tovább: A menstruáció előtti étvágytalanság természetes? »

A menstruáció előtti hőhullámok tekinthetőek természetesnek?

A menstruáció előtti hőhullámok tekinthetőek természetesnek?

Vannak olyan nők és lányok, akik a menstruációjuk idején semmilyen kellemetlenséget sem éreznek a vérzésen kívül, ám sajnálatosan olyanok is akadnak, akik bizony nehezen élik meg azokat a bizonyos napokat a fellépő panaszok miatt. Sok olyan tünet van, ami szokványosnak tekinthető, mint például az alhasi görcsölés, a szédülés, vagy épp… Tovább: A menstruáció előtti hőhullámok tekinthetőek természetesnek? »

Valóban nem híznak a menstruáció előtt a nők?

Valóban nem híznak a menstruáció előtt a nők?

Amikor a menstruációról beszélnek a nők, bizony akad néhány tipikus kérdés, melyről nehéz eldönteni, hogy valóban igazak- e, vagy pusztán mende- mondák, amik az évek során terjedtek el. Ilyen megszokott kérdés szokott lenni a lányok körében például, hogy teherbe lehet- e esni a menzesz alatt, lehet- e szexuális életet élni… Tovább: Valóban nem híznak a menstruáció előtt a nők? »

A menstruáció előtt előfordulhat szorulás is?

A menstruáció előtt előfordulhat szorulás is?

A nők többségének a teste nagyon eltérően reagál minden hónapban a menstruációjuk alatt. Vannak olyanok, akik már napokkal a vérzés megjelenése előtt érzik, hogy hamarosan elkezdődik a menstruációs ciklusuk. Sokaknak feszül például ilyenkor a mellük, kezd el hol erősebben, hol gyengében görcsölni a hasuk, de vannak olyanok is aki székrekedéssel… Tovább: A menstruáció előtt előfordulhat szorulás is? »

A menstruáció előtti mellfeszülés

A menstruáció előtti mellfeszülés

Nőként jól ismerjük azokat a tüneteket, melyek bizony megkeserítik mindennapjainkat a menstruáció közeledtét jelezvén. Természetesen személyenként eltérőek a tapasztalt kellemetlenségek, de akik átélik a menstruáció előtt mellfeszülés fájdalmait, azok valószínűleg szívesen lemondanának az élményről. Ugyanis nem csak a görcsök, a hasfájás, a testhőmérséklet-ingadozás, a feszült lelkiállapot, vagy éppen a sírás… Tovább: A menstruáció előtti mellfeszülés »

Menstruáció előtti tünetek kezelése, enyhítése

Menstruáció előtti tünetek kezelése, enyhítése

Menstruációs ciklusod 14. napjától kezdődően számos, már jól ismert tünettel találod szembe magad, melyek vérzésed közeledtével csak egyre kellemetlenebbé vállnak. Egyes nők arról számolnak be, hogy közvetlenül a menzesz megjelenése előtti egy-két napon elmúlnak tüneteik. Ám kétségtelen, hogy nem ez az általános gyakorlat. A legtöbb hölgy találkozott már élete során… Tovább: Menstruáció előtti tünetek kezelése, enyhítése »

Oldal 1 of 212
Menstruáció 2024