Cikkek a(z) Beállítása és Menstruáció kategóriából

A menstruációs ciklus beállítása terén a természet az esetek nagy részében elvégzi a maga feladatát. Hormonális problémák, esetlegesen a háttérben meghúzódó lelki okok, és a manapság sajnos gyakran előforduló étkezési zavarokkal kapcsolatos gondok gyakran vezetnek oda, hogy a menstruációs ciklus beállítása már csak orvosi segítséggel lehetséges.

A menstruáció ingadozása ellen lehet tenni valamit?

A menstruáció ingadozása ellen lehet tenni valamit?

Annak ellenére, hogy egy nőnek gyakran jön rosszkor a menstruációja ( egy vár és tervezett program miatt ), mégis mindenki szeret tisztába lenni azzal, hogy pontosan mikor és melyik napra is várhatja a menzeszét. Fiatal korban kell egy kis idő míg a ciklus ingadozása beáll egy fix időtartamra, ám később… Tovább: A menstruáció ingadozása ellen lehet tenni valamit? »

Menstruáció rendezése: megoldható valahogyan?

Menstruáció rendezése: megoldható valahogyan?

Sok nő küzd problémákkal a menstruációja alatt. Lehet ez a kellemetlenség egy fejfájás, és erős alhasi görcs is, de olyanok is akadnak, akiknek a rendszertelen menzeszük keseríti meg az életüket. Ez a késés lehet egy- két hetes is, de az sem ritka, hogy akár több hónapra is kimarad egyes nők… Tovább: Menstruáció rendezése: megoldható valahogyan? »

Mik lehetnek a rendszertelen menstruáció okai?

Mik lehetnek a rendszertelen menstruáció okai?

Nem nevezhető ritka jelenségnek az, hogy a menstruáció rendszertelen időpontokban jelentkezik. Különösen igaz ez bizonyos időszakokra. Ilyen például a kamaszkor, a szoptatás időszaka, vagy épp a klimaxot megelőző időszak. Ilyenkor nem kell megijedni, ezek természetesnek mondható késések, vagy épp kimaradások, ám ha egyéb élethelyzetekben, tartósan rendszertelen a menstruáció, érdemes utána… Tovább: Mik lehetnek a rendszertelen menstruáció okai? »

A menstruáció siettetése megoldható valamilyen praktikával?

A menstruáció siettetése megoldható valamilyen praktikával?

A nőknél normál esetben minden hónapban jelentkező menstruáció nem mindig a legjobbkor következik be. Annak ellenére, hogy nagyjából ki lehet számolni, mikor is esedékes a kezdete, még is sokan küzdenek azzal, hogy a rendszertelen menzeszük a legrosszabbkor érkezik meg. Ilyenkor jó lenne vagy késleltetni, vagy épp siettetni a menstruációt. Abban… Tovább: A menstruáció siettetése megoldható valamilyen praktikával? »

Menstruacio.hu – elindult a menstruáció infó oldal

Menstruacio.hu – elindult a menstruáció infó oldal

Menstruacio.hu – elindult az az információs oldal ahol mindent megtalálhatsz a menstruáció témájában. Cikkek, átfogó kategóriák, naptár, kalkulátor és még sok minden vár a menstruáció infó oldalon!

Menstruáció 2024