Cikkek a(z) Az első és Menstruáció kategóriából

Az első menstruáció megjelenését sok fiatal várja, mások idegenkednek tőle. Az elkerülhetetlen előbb-utóbb minden lány életében bekövetkezik, ám megélésében sokat segíthet a folyamatra való lelki felkészültség. Felvilágosítás alkalmával érdemes azt a tényt erősíteni a fiatalokban, hogy az első menstruáció megjelenése a nőiség természetes velejárója.

Első menstruáció esetében hasznos lehet, ha orvos válaszol!

Első menstruáció esetében hasznos lehet, ha orvos válaszol!

Manapság megfigyelhető jelenség, hogy a fiatal lányok korábban érnek, mint régen, így jó, ha szülők és az iskola idejében elkezdi a felkészítésüket a nővé válás útján. Hogy miért? Mert jó, ha az első menstruáció nem meglepetésként éri őket, hanem már felkészülve várják azt a napot, mikor megjön majd először a… Tovább: Első menstruáció esetében hasznos lehet, ha orvos válaszol! »

Első menstruáció alkalmával lehet haszni tampont?

Első menstruáció alkalmával lehet haszni tampont?

Előbb utóbb minden fiatal lány életében eljön a kamaszodás időszaka, ami együtt jár azzal is, hogy a kislányokból nő lesz, és megjön az első menzeszük. Manapság már elég fiatalan érnek a lányok, így nem ritka, hogy a 11- 13 éves fiataloknál is meg jön már a menstruáció, így nem árt,… Tovább: Első menstruáció alkalmával lehet haszni tampont? »

Mi is az a menstruáció pontosan?

Mi is az a menstruáció pontosan?

Előbb utóbb minden fiatal lánynak szembe kell néznie a felnőtté válás gondolatával. Viszonylag már elég fiatalon elkezdenek érni a kamasz lányok, és a mondás szerint akkor válik egy kislány ” nagylánnyá “, mikor először megjön neki a menstruációja. Vannak olyanok, akik örülnek neki, és büszkék rá, hogy innentől kezdve minden… Tovább: Mi is az a menstruáció pontosan? »

A menstruáció leggyakoribb kellemetlen tünetei

A menstruáció leggyakoribb kellemetlen tünetei

Vannak olyan lányok és nők, akik abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy semmilyen kellemetlen tünetet sem tapasztalnak a menstruációjukat megelőzően, és alatta sem a vérzést leszámítva. Sajnálatos módon azonban olyan lányok és nők is akadnak, akik egy sor nem túl kellemes panaszt is megélnek egészen addig míg a havi bajuk… Tovább: A menstruáció leggyakoribb kellemetlen tünetei »

Menstruáció és hányinger

Menstruáció és hányinger

Nőként bizonyára tisztában vagy azzal, hogy tested működése nem hasonlítható össze senki máséval sem, pláne, ha a menstruációról van szó. Hormonális változásaid és a vérzésed, ciklusod hossza számos tényező függvénye, mint ahogyan az is, hogy milyen tüneteket tapasztalsz vérzés előtt, vagy közben. Természetesen a hasfájás, a görcsök szinte mindenkinél tapasztalhatók… Tovább: Menstruáció és hányinger »

Első menstruáció előtti tünetek

Első menstruáció előtti tünetek

Első menstruációd megjelenése utáni néhány évben még eltérően viselkedik szervezeted, mint a későbbiek folyamán állandósult ciklus alatt. Igaz ez az első menstruáció előtti tünetek esetében is. 12-14 éves korban még korántsem beszélhetünk premenstruációs szindrómáról. Vannak lányok, akiknél mindenféle előzetes testi tünet, görcs vagy fájdalom nélkül érkezik az első vérzés. Gyakori… Tovább: Első menstruáció előtti tünetek »

Első menstruáció ideje – hány éves korban jön meg először?

Első menstruáció ideje – hány éves korban jön meg először?

Az utóbbi két évtizedben zajló hatékony felvilágosítási rendszernek köszönhetően ma már egy lányt sem ér felkészületlenül az első menstruáció megjelenése, mindenki tudja hogy hány éves korban “jön meg először”. Ha a megfelelő tájékoztatás otthon, különböző okok miatt el is maradt, az általános iskolákban zajló védőnői felvilágosítás és a manapság már… Tovább: Első menstruáció ideje – hány éves korban jön meg először? »

Az első menstruáció

Az első menstruáció

A nővé érés legszembetűnőbb testi változásai közé tartozik az első menstruáció megjelenése. Napjaink hatékony felvilágosítási rendszerének köszönhetően már nem éri a lányokat meglepetésként, amikor először „megjön”. Az első menstruáció általában a 12-14. életév környékén érkezik, de nem ritka, hogy valakinek már 11 évesen van menzesze. Épp így az is előfordulhat,… Tovább: Az első menstruáció »

Menstruacio.hu – elindult a menstruáció infó oldal

Menstruacio.hu – elindult a menstruáció infó oldal

Menstruacio.hu – elindult az az információs oldal ahol mindent megtalálhatsz a menstruáció témájában. Cikkek, átfogó kategóriák, naptár, kalkulátor és még sok minden vár a menstruáció infó oldalon!

Menstruáció 2024