Cikkek a(z) Terhesség és Menstruáció kategóriából

Alapvetően menstruáció a terhesség alatt nem fordulhat elő. Azonban a várandós hölgyek többsége időnként tapasztal némi pecsételő vérzést, mely több okra is visszavezethető. A menstruáció a terhesség alatt legtöbbször csupán a beágyazódás során megrepedt egy-egy apró hajszálér mellékterméke, mely a terhesség kezdeti szakaszában valójában nem ad okot aggodalomra.

A menstruáció után a fájó mell érzete mire utalhat?

A menstruáció után a fájó mell érzete mire utalhat?

A nők testében minden hónapban végbemenő hormonális változásoknak hála sok tünetet jelentkezhet egy menstruációs ciklus alatt. Sokaknak az lehet a megszokott, hogy a menzesz előtt érzi ezeknek a panaszoknak a többségét, ám akadnak olyan nők és lányok is, akik a havi vérzésük elmúlta után is észlelnek bizonyos kellemetlenségeket. A fájó,… Tovább: A menstruáció után a fájó mell érzete mire utalhat? »

Lehetséges, hogy a menstruáció után pozitív legyen a terhességi teszt?

Lehetséges, hogy a menstruáció után pozitív legyen a terhességi teszt?

Két féle nő van. Az egyik ugye, aki mindent megtenne azért, hogy gyereke legyen, a másik, aki pedig mindent elkövet, hogy megelőzze még a terhesség kialakulását is. Nem mindegy, hogy azok a nők, akik a teherbeeséssel próbálkoznak, mikor is használják a terhességi teszteket arra, hogy megállapítsák, sikerült- e a megtermékenyítés,… Tovább: Lehetséges, hogy a menstruáció után pozitív legyen a terhességi teszt? »

A menstruáció szerű görcsök terhesség alatt gyakoriak!

A menstruáció szerű görcsök terhesség alatt gyakoriak!

A terhesség egy nő életének az egyik legszebb időszak szokott lenni. A boldog babavárás alatt a női test bizony sok változáson megy keresztül, még fel nem készül a szülésre. Sok tünet, panasz szokott jelentkezni a várandóság folyamán, a hányinger vagy épp lábdagadás mellett gyakori szokott le nni a menstruáció szerű… Tovább: A menstruáció szerű görcsök terhesség alatt gyakoriak! »

A menstruáció  helyreállása szülés után

A menstruáció helyreállása szülés után

Miként egyetlen nő szervezete sem működik teljesen egyformán, így a menstruáció helyreállása szülés után is eltérő mértékben alakulhat. A számos tényező között a testi regenerálódás és a pszichés állapot töltenek be előkelő helyet. Jól tudjuk, sok nő éli meg a gyermekvállalás örömeit feszültséggel, hiszen nem tudják, felkészültek-e az új helyzetre,… Tovább: A menstruáció helyreállása szülés után »

Menstruáció terhesség alatt

Menstruáció terhesség alatt

Menstruációd elmaradásának legbiztosabb oka lehet, hogy közel kilenc hónap múlva új kis jövevény érkezik. Azonban az elterjedt felfogással szemben igenis előfordulhat menstruáció a terhesség alatt. Bár vérzésed ilyenkor megérkezik a várt időpontban, ám a kis pocaklakó már megfogant. Ez leggyakrabban akkor fordul elő, ha ciklusod végéhez közeledvén történik a megtermékenyítés,… Tovább: Menstruáció terhesség alatt »

Menstruacio.hu – elindult a menstruáció infó oldal

Menstruacio.hu – elindult a menstruáció infó oldal

Menstruacio.hu – elindult az az információs oldal ahol mindent megtalálhatsz a menstruáció témájában. Cikkek, átfogó kategóriák, naptár, kalkulátor és még sok minden vár a menstruáció infó oldalon!

Menstruáció 2024