Havi archívum: február 2014

A menstruáció macskáknál is van?

A menstruáció macskáknál is van?

Akár csak a kutyáknál, úgy a macskáknál is a nőstény állat vérzéssel jelzi, ha ivaréretté válik. Hasonlóan keverik is a fogalmakat a gazdik, hiszen sokan úgy mondják ezt a jelenséget, hogy a macskájuk menstruál, ám ez téves megnevezés, hiszen akár csak az ebek, a cicák is tüzelni szoktak. Aki tehát… Tovább: A menstruáció macskáknál is van? »

Mik lehetnek a kevés menstruációs vér okai?

Mik lehetnek a kevés menstruációs vér okai?

A nők nem csak a külső jegyeikben különböznek nagyon, de a szervezetük is bizony nagyon külön féle képen tud reagálni a menstruációra is. Vannak olyan lányok vagy épp asszonyok, akik könnyedén veszik a menzesz időszakát, hiszen semmilyen panaszuk sincs a vérzés alatt, ám vannak olyanok is, akik többféle tünetet észlelnek… Tovább: Mik lehetnek a kevés menstruációs vér okai? »

A menstruáció előtti hét már lehet kicsit kellemetlenebb!

A menstruáció előtti hét már lehet kicsit kellemetlenebb!

A nők a menstruációjuk alatt és előtt egy sor kellemetlenséget is megélhetnek az mellet, hogy rendszeresen egészségügyi betétet vagy épp tampont kell cserélniük a folyamatos vérzés miatt. Vannak persze olyan szerencsés hölgyek is, akik szinte semmilyen panaszt nem észlelnek a menzeszük idején a vér távozásán kívül, ám sajnálatos módon azok… Tovább: A menstruáció előtti hét már lehet kicsit kellemetlenebb! »

Szabad- e a jóga a menstruáció alatt?

Szabad- e a jóga a menstruáció alatt?

Sokszor érezhetik azt a nők, hogy a menstruációjuk akadályozza őket abban, hogy mindig teljes életet éljenek. Nem is csoda ez, hiszen azokon a bizonyos napokon vannak olyan tevékenységek, melyek nem túl ajánlottak az egészségük érdekében. Elég csak a strandolásra, vagy épp a fürdőzésre gondolni. Nem szabad azonban hagyni, hogy bármiben… Tovább: Szabad- e a jóga a menstruáció alatt? »

Menstruáció szinonimái: hogy lehet még mondani?

Menstruáció szinonimái: hogy lehet még mondani?

A fiatal lányok és a nők körében több féle kifejezés és létezik a menstruációra. Vannak elfogadott, létező szinonimái is, ám vannak olyan szavak, melyeket az elmúlt években vettünk át a “szlengekből” . Az idősebb, érettebb nők talán kevésbé használnak új kifejezéseket a menzeszre, ám a fiatalabb korosztály hajlamos arra, hogy… Tovább: Menstruáció szinonimái: hogy lehet még mondani? »

A menstruáció okozta pattanások természetesek?

A menstruáció okozta pattanások természetesek?

A havonta jelentkező menstruáció sok kellemetlenséget okozhat a nőknek. Az ilyenkor végbemenő hormonális változás a felelős például azért, ha valaki azokon a bizonyos napokon ingerlékenyebb, fáradékonyabb, fejfájással küzd, vagy épp erősebb alhasi görcsök nehezítik meg az életét. Ezek mind- mind természetes jelenségek, amelyek a vérzés elmúltával szintén távoznak a következő… Tovább: A menstruáció okozta pattanások természetesek? »

Hogyan lehet kezelni a menstruáció alatti gombás fertőzést?

Hogyan lehet kezelni a menstruáció alatti gombás fertőzést?

A nők sajnálatos módon szinte bármilyen nyilvános helyen összeszedetnek bizonyos ” női ” fertőzéseket. Gondoljanak csak bele, a strandon vagy épp egy nyilvános mellékhelyiségbe baktériumok sokasága tanyázik,  amit az arra hajlamos nők és lányok könnyűszerrel megkaphatnak. A gombás fertőzés is egy sokaknál megjelenő és visszatérő panasz. Gyakori kérdés szokott lenni,… Tovább: Hogyan lehet kezelni a menstruáció alatti gombás fertőzést? »

Sokat változhat a menstruáció erőssége a szülés után?

Sokat változhat a menstruáció erőssége a szülés után?

A nők életében az egyik legszebb dolog az, mikor anyává válnak. A szülés utáni boldog babázással teli időszakkal kevés dolog érhet fel, még annak ellenére is, hogy az ember gyakran fáradt és nyűgös. A szülés után változó, hogy kinek mikor jön meg az első menstruációja, ahogyan az is eltérő, hogy… Tovább: Sokat változhat a menstruáció erőssége a szülés után? »

Menstruáció 2024