Havi archívum: szeptember 2012

Nem csak női hiszti: fejfájás menstruáció alatt

Nem csak női hiszti: fejfájás menstruáció alatt

Hányszor halljuk nőként, hogy mennyit tudunk hisztizni már jóval a menstruáció előtt, és annak időtartama alatt is. A hasi görcsök, a hangulatingadozás, a mellfeszülés és a sokakat érintő fejfájás olyan problémák, melyek ilyen vagy olyan mértékben mindannyiónkat érintenek a vérzéssel összefüggésben. Egyébként is hajlamosabbak a nők a fejfájásra, s ez… Tovább: Nem csak női hiszti: fejfájás menstruáció alatt »

A menstruáció  helyreállása szülés után

A menstruáció helyreállása szülés után

Miként egyetlen nő szervezete sem működik teljesen egyformán, így a menstruáció helyreállása szülés után is eltérő mértékben alakulhat. A számos tényező között a testi regenerálódás és a pszichés állapot töltenek be előkelő helyet. Jól tudjuk, sok nő éli meg a gyermekvállalás örömeit feszültséggel, hiszen nem tudják, felkészültek-e az új helyzetre,… Tovább: A menstruáció helyreállása szülés után »

A menstruáció előtti mellfeszülés

A menstruáció előtti mellfeszülés

Nőként jól ismerjük azokat a tüneteket, melyek bizony megkeserítik mindennapjainkat a menstruáció közeledtét jelezvén. Természetesen személyenként eltérőek a tapasztalt kellemetlenségek, de akik átélik a menstruáció előtt mellfeszülés fájdalmait, azok valószínűleg szívesen lemondanának az élményről. Ugyanis nem csak a görcsök, a hasfájás, a testhőmérséklet-ingadozás, a feszült lelkiállapot, vagy éppen a sírás… Tovább: A menstruáció előtti mellfeszülés »

Menstruáció és fürdés

Menstruáció és fürdés

Mi nők a vérzés ideje alatt sokszor vagyunk úgy vele, hogy nem érezzük magunkat eléggé tisztának, és legszívesebben néhány óránként fürdenénk. Természetesen erre sokszor nincs lehetőségünk, ilyenkor jó szolgálatot tehetnek az intim törlőkendők, melyek amellett, hogy felfrissítenek, a tisztaság érzésével adományoznak meg. De ha végre elérkezik a pancsolás ideje, jogosan… Tovább: Menstruáció és fürdés »

Menstruáció 2024