Havi archívum: január 2012

Menstruációs görcs ellen: a görcsök enyhítése, csillapítása házilag

Menstruációs görcs ellen: a görcsök enyhítése, csillapítása házilag

Rohanó mindennapjaink során megtanultuk, hogy a fájdalomcsillapítás leggyorsabb és legegyszerűbb módját válasszuk. A hosszú távú következményekkel sokszor nincs időnk foglalkozni, pedig szervezetünk a természetes gyógymódok alkalmazását meghálálja. Természetes, hogy amikor munkába igyekszel, vagy sürgető határidős feladataid folytán ki sem látszol a tennivalókból, gyors és hatékony görcsoldásra vágysz menstruációd alatt is…. Tovább: Menstruációs görcs ellen: a görcsök enyhítése, csillapítása házilag »

Menstruáció előtti tünetek kezelése, enyhítése

Menstruáció előtti tünetek kezelése, enyhítése

Menstruációs ciklusod 14. napjától kezdődően számos, már jól ismert tünettel találod szembe magad, melyek vérzésed közeledtével csak egyre kellemetlenebbé vállnak. Egyes nők arról számolnak be, hogy közvetlenül a menzesz megjelenése előtti egy-két napon elmúlnak tüneteik. Ám kétségtelen, hogy nem ez az általános gyakorlat. A legtöbb hölgy találkozott már élete során… Tovább: Menstruáció előtti tünetek kezelése, enyhítése »

Menstruáció előtti hízás, a súlynövekedés és hasfájás oka

Menstruáció előtti hízás, a súlynövekedés és hasfájás oka

Nőként folytonos küzdelmet vívunk a kilókkal testünk feszesebbé, vonzóbbá, karcsúbbá tételéért. Nincs ez másként a menstruáció előtti hízás alkalmával sem. A menstruációs ciklus körülbelül 14. napjától kezdődően szervezetünk egyre több vizet tárol, ami többek között hasfájás, has puffadás formájában is megjelenik. Ha naponta odafigyelsz a bevitt kalóriákra, és arra, mikor… Tovább: Menstruáció előtti hízás, a súlynövekedés és hasfájás oka »

Menstruációs ciklus szakaszai, havi ciklusok

Menstruációs ciklus szakaszai, havi ciklusok

A serdülőkor befejeztével a nők menstruációs ciklusa állandóvá, ütemezhetővé és jól kiszámíthatóvá válik. A későbbiek során ezt csak időszakosan előforduló menstruációs rendellenességek, valamint várandósság zavarhatják meg, ám bizonyosan állítható, hogy a menstruációs ciklus minden egészségesen működő nő esetében ugyanazokra a szakaszokra osztható fel. Az általában 28 napig tartó menstruációs ciklustöbb… Tovább: Menstruációs ciklus szakaszai, havi ciklusok »

Menstruációs zavarok okai felnőtt és kamaszkorban

Menstruációs zavarok okai felnőtt és kamaszkorban

Talán nincs is olyan nő, aki élete során ne élte volna át a menstruációs ciklusa alatt történő kisebb-nagyobb rendellenességeket, akár felnőtt, akár kamaszkorban. Ha szerencsére más, komolyabb problémáról nem is volt szó sosem, de valószínűleg a vérzés pár napos késése már mindenkit érintett. A menstruációs zavarok okai számos tényezőre visszavezethetők,… Tovább: Menstruációs zavarok okai felnőtt és kamaszkorban »

Menstruáció 2024