Havi archívum: november 2011

Menstruációs kalkulátor – peteérés, ovuláció naptár

Menstruációs kalkulátor – peteérés, ovuláció naptár

A tervezhetőség, a kiszámíthatóság és az előreláthatóság biztonsága rendkívül fontos szerepet tölt be életünkben. Különösen így van ez, ha egészségedről van szó. Nőiséged velejárójaként természetes, hogy észben szeretnéd tartani a menstruációs ciklusodhoz kapcsolható azokat a legfontosabb időpontokat, periódusokat, melyek ismerete minden nő számára elengedhetetlenül szükségesek. Ebben nyújt segítséget a menstruációs… Tovább: Menstruációs kalkulátor – peteérés, ovuláció naptár »

Menstruáció terhesség alatt

Menstruáció terhesség alatt

Menstruációd elmaradásának legbiztosabb oka lehet, hogy közel kilenc hónap múlva új kis jövevény érkezik. Azonban az elterjedt felfogással szemben igenis előfordulhat menstruáció a terhesség alatt. Bár vérzésed ilyenkor megérkezik a várt időpontban, ám a kis pocaklakó már megfogant. Ez leggyakrabban akkor fordul elő, ha ciklusod végéhez közeledvén történik a megtermékenyítés,… Tovább: Menstruáció terhesség alatt »

Menstruációs zavarok: kimarad, rendszertelen, túl hosszú, túl rövid

Menstruációs zavarok: kimarad, rendszertelen, túl hosszú, túl rövid

Az első menstruációt követő néhány évben még természetes folyamatnak minősül, hogy a menstruációs ciklus hossza változó, esetleg kimarad a vérzés. Ekkor még nehéz megállapítani, valóban menstruációs zavarok -e azok amikről van-e szó, vagy csupán a hormonháztartás nem irányítja a folyamatot még kialakultan. Az évek előre haladtával azonban a természet elvégzi… Tovább: Menstruációs zavarok: kimarad, rendszertelen, túl hosszú, túl rövid »

Menstruáció előrehozása nem csak fogamzásgátlóval

Menstruáció előrehozása nem csak fogamzásgátlóval

Az egészségesen és hormonális egyensúlyban működő női szervezet menstruációs ciklusa napra pontosan kiszámolható. Épp ez által, bizonyára tapasztaltad már, milyen nyomasztó érzés, amikor számodra fontos esemény előtt állsz, mely során nem szeretnéd, ha a vérzéssel és az azt kísérő –sokszor kellemetlen- tünetekkel kellene foglalkoznod. Nőiségünk természetes velejárója ez a folyamat,… Tovább: Menstruáció előrehozása nem csak fogamzásgátlóval »

Menstruáció késésének lehetséges okai

Menstruáció késésének lehetséges okai

A menstruáció késése egyike a leggyakrabban előforduló vérzéssel összefüggő rendellenességeknek. A késés a menstruáció megjelenése utáni első években még teljesen normálisnak számít, a lehetséges oka nem valószínú hogy más, hiszen ilyenkor még nem alakult ki a napra pontosan kiszámítható rendszeresség. Nem így van ez a későbbi évek során, amikor a… Tovább: Menstruáció késésének lehetséges okai »

Menstruáció tünetei, menstruációs tünetek

Menstruáció tünetei, menstruációs tünetek

Fáj a fejed, időnként nyomást érzel a derekad környékén? Görcsöl a hasad és kedélyingadozás gyötör? Talán még a mérleg is többet mutat a megszokottnál? A folyamatos ápolás ellenére sincs bőröd a legjobb állapotban? Igen. Biztos lehetsz benne, hogy ezek a menstruáció közeledtét jelző tünetek. A menstruáció tünetei alakulásáról itt olvashatsz…. Tovább: Menstruáció tünetei, menstruációs tünetek »

Menstruáció késleltetése – így késleltetheted menstruációdat!

Menstruáció késleltetése – így késleltetheted menstruációdat!

Minden valószínűség szerint veled is előfordult már, hogy menstruációd nem a legmegfelelőbb időpontban jelentkezett. Bár a nők eltérően élik meg a ciklus időtartamát, de bizonyos kellemetlenségeket mindenki számára okoz az a bizonyos néhány nap. A menstruáció késleltetésére akad néhány módszer, de a legbiztosabb, ha fogamzásgátló tabletta segítségével tesszük ezt. Tanácsos… Tovább: Menstruáció késleltetése – így késleltetheted menstruációdat! »

Menstruáció 2024